Polievky

Polievka z tekvice Hokkaido s cícerom

Nastav jeseň, pripravte sa na obvyklú dyňovú smršť (diabolský smiech)! Pre zaciatok tu mame veľmi jednoduchú a veľmi chutnú Polievka z tekvice Hokkaido. Ingrediencie: 1 väčšia tekvica Hokkaido olivový olej 1 strednú cibuľu, nadrobno nakrájanú 1-2 strúčiky cesnaku kvalitný zeleninový bujón (napr....

Zemiaková

1/2kg zemiakov, 100g koreňovej zeleniny, 50g kelu, 50g rastlinného masla, 60g múky, popr. majorán, cesnak, čerstvé alebo sušené huby, 1,5 l vody. Z rastlinného masla a múky si pripravíme zápražku, ktorú zalejeme vodou. Pridáme na kocky nakrájané zemiaky a varíme do polomäkka. Potom prisypeme...

Vegánska "hovädzia polievka"

80 g tofu 2 lyžice sójovej omáčky SHOYU 100 g zeleru trochu korenia 30 g oleja 1,2 l vody 1 lyžica Solcanky alebo Vegi-vegi 50 g mrkvy 50 g koreňa petržlenu 1 veľká cibuľa 3 guľôčky nového korenia 1 / 2 lyžičky mletého ligurčeka 50 g vlasových rezancov soľ sekanú petržlenovú vňať Tofu a zeler...

Kapustnica so sójovým mliekom

  500 g kyslej kapusty, 200 g zemiakov, 1 cibuľa, zápražka zo sójovej múky, štipka majoránky, 1 lyžička drvenej rasce, morská soľ, 1500 ml vody, 500 ml sójového mlieka Kapustu vložíme do vriacej vody, pridáme zvlášť uvarené a nakrájané zemiaky, rascu, zápražku, majoránku, soľ a nakrájanú...

Zemiakovo-pórová polievka

7 zemiakov, 3 až 4 póry, 1 menšií zeler, 1 veľká cibuľa, štipka bazalky, bylinková soľ, 2 lyžice oleja, 1 bobkový list, 2 litre vody. Zemiaky a pór dôkladne umyjeme; zelenú časť póru odkrojíme a dáme bokom. Zeleninu pokrájame na kúsky a v hrnci opražíme na oleji. Pridáme korenie, soľ a liter vody....

Ryžová polievka s hráškom

Vylúpaný hrach 250 g, ryža natural 80 g, olej 2 polievkové lyžice, celozrnná pšeničná múka jemná 2 polievkové lyžice, voda 1000 ml, morská soľ Hrášok jemne osmažíme na oleji, zaprášime múkou a za stáleho miešania chvíľu pražíme. Zalejeme vodou, osolíme a varíme asi 15 minút. Prebratú a sparenú ryžu...

Vývar s karfiolom

900 ml vody, 50 g hrachu, 50 karfiolu rozobraného na ružičky, 50 g mrkvy nakrájanej na kocky,sójová múka, 50 g nadrobno nakrájaných zelených fazuliek, petržlenovú vňať, tymian, bobkový list, cesnak, soľ a korenie. Vodu, alebo zeleninový vývar privedieme do varu, pridáme zeleninu, podľa chuti...

Mexická polievka

125 - 175 namočenej čerstvej fazule, či plechovka konzervovanej fazule, 1 pl oleja, 2 čajové lyžičky mletej papriky, štipka chilli korenie (nemusí nutne byť), štipka mletého nového korenia, 1 nakrájaná červená paprika bez semienok, 300 g na kocky nakrájaných zemiakov, paradajkový pretlak, 1500 ml...

Šošovicová polievka s hubami

1 polievková lyžica oleja, 1 nadrobno nakrájaná cibuľa, 2 - 4 roztlačené strúčiky cesnaku, 100 g nakrájaných šampiňónov, 100 g šošovice, mrazená zelenina, 1500 ml vody, soľ a korenie, petržlenová vňať Na rozohriatom oleji opražíme cibuľu a cesnak, pridáme huby a zeleninu, dusíme 5 minút. Potom...

Mrkvová

1 l vody, 6 mrkiev, kúsok malého zeleru, 1 zemiak, 1 lyžica oleja, 4 lyžice sójového mlieka, lyžička bylinkovej soli, či Solčanky, petržlenová vňať, rasca Olúpaný zeler a zemiaky nakrájame na drobné kúsky, dáme variť do 1 litra vody so štipkou rasce. Pred dovarením pridáme očistené nastrúhané mrkvy...
1 | 2 | 3 >>